Sälenfjällen erbjuder, såväl sommar som vinter, en mångfald av upplevelser och äventyr: storslagna vidder, frisk fjälluft, archery combat, äventyrsbad, cykling, fjällvandring, kanotturer, bowling, fiske, bumperballs, femkamp, och mycket mer. Sälentrippeln är vårt mest populära paket där ni får allt serverat. Paketet passar grupper som vill ha ut det maximala av sin skolresa i Sälenfjällen. Förbered er på tre sprängfyllda dagar med aktiviteter.


Sälentrippeln är vårt största paket och innehåller två övernattningar och tre sprängfyllda dagar med aktiviteter. Utöver boende och aktiviteter ingår tre luncher, två middagar och två frukostar, vilket gör detta paketet till ett riktigt äventyr för grupper som vill få ut det maximala av Sälenfjällen. Möjlighet finns också att lägga till extra nätter. Ni väljer själva de sex aktiviteter som passar er grupp bäst.

Under er vistelse i Sälen bor klassen på den anrika fjällgården Sälsäterns fjällgård som ligger mitt i centrala Lindvallen, med cirka 1 km till Sälfjällstorget och cirka 1,3 km till Experiumtorget. Rummen är 2-4 bäddarsrum och det finns bastu och stor samlingslokal som ni använder fritt. Här har ni nära till både naturen och allt som Lindvallen har att erbjuda.

Ni har möjlighet att välja sex av aktiviteterna listade nedan. Är ni intresserade av en aktivitet som inte finns med på listan? Tveka inte att höra av er så löser vi det!

AlternativAktivitetBeskrivningÅrstid
1Archery CombatLagtävling med pilbåge och skumgummispetsarÅret runt-aktivitet
2Bumperball fotbollsturneringEn knasig fotbollsturnering där även ni är bollarÅret runt-aktivitet
3Traditionell femkampGrena som luftgevär, yxkastning, blåsrör, slangbella, pilbåge, etcÅret runt-aktivitet
4Äventyrsbad eller bowlingBada eller bowla på ExperiumÅret runt-aktivitet
5FlaggjaktenSvettig tävling där ni ska samla virtuella flaggor med hjälp av er mobiltelefonÅret runt-aktivitet
6Creative ChallengeLagtävling med roliga och kreativa uppdrag ed hjälp av er mobiltelefonÅret runt-aktivitet
7SkattjaktPlanera, samarbeta, överlista de andra lagen och vinn! Mobilen är ert verktygÅret runt-aktivitet
8FjällvandringFölj med till smultronställen på SälenfjälletÅret runt-aktivitet
9FiskeLär er olika kasttekniker och hur ni tar reda på fisk. Aktiviteten kan även läggas upp som en fisketävlingÅret runt-aktivitet
10MiniskoterstafettenUtmana klasskompisarna i denna fartfyllda lagtävling på miniskoternVinteraktivitet
11Crazy WintergamesHär finns grenar såsom alpin bowling, alpin curling, och mycket mycket merVinteraktivitet
12HöghöjdsbanaUtmana dig själv och klasskamraterna i en spännande kombination av klättring, sport och lekSommaraktivitet

Observera att vissa aktiviteter har max antal deltagare, så gruppen kan komma att delas upp. Aktiviteterna tar vanligtvis runt 2-3h.