Explore Sälen har utbudet av konferensaktiviteter som kommer att göra er konferens i Sälen komplett. I vårt breda utbud av konferensaktiviteter finns allt från lugna teambuildande aktiviteter och upplevelser som passar alla i gruppen till extrema och adrenalinpumpande äventyr från någon timme till flera dagar. Här finns aktiviteter och upplevelser i olika prisklasser och vi lyssnar på era önskemål och skräddarsyr upplevelsen utifrån era mål med konferensen. För oss på Explore Sälen är det viktigt att den konferensaktivitet ni köpt av oss skall utgöras och ses som en investering i företaget så att ni upplever och känner att ni verkligen har nytta av den tjänst vi levererar i form av exempelvis ökad produktivitet, sammanhållning, glädje eller som en riktig belöning för ett hårt arbete. En väl genomförd konferensaktivitet i underbar fjällmiljö kommer garanterat att bli något som sitter kvar långt efter att ni lämnat Sälen och kommit hem till vardagen igen.

Läs gärna mer om våra konferensaktiviteter eller ladda ner ett produktblad.

Vad är fördelarna med Teambuildning och Kickoff?

Målet med teambuildning och kickoff är att skapa en trygg grupp där det finns utrymme för olika åsikter, det ger i förlängningen mer lönsamhet och framgång. Vilken grupp som avses är ju olika, det kan vara allt ifrån stora företag och organisationer till knattelag i handboll, men för det mesta brukar teambuildning och kickoffer ordnas när något nytt ska starta – kanske ska just ditt företag starta ett nytt projekt, välkomna nya medarbetare eller organisera ett kundevent?

Fler och fler företag ser lönsamheten i att kontinuerligt hitta på roliga aktiviteter utanför jobb vardagen för att stärka medarbetarna och ge bättre förutsättningar till samarbeten på jobbet. Aktiviteterna ger möjlighet till kreativitet och se varandras styrkor (och svagheter), det blir tydligt för grupper som testar teambuildningaktiviteter att heterogena grupper (grupper som består av olika kompetenser) är nyckeln till framgång. För att öppna upp för nya samarbeten och tankar inom gruppen kan det då vara bra att ta hjälp för att organisera aktiviteter som passar den grupp som ska iväg. Vi på Explore Sälen har massor av olika konferens- och kickoff aktiviteter och anpassar alltid aktiviteterna efter gruppen.

De flesta grupper som åker på teambuildning eller kickoff upplever en större arbetsglädje när vardagen drar igång. Arbetsglädje är inte bara roligt för stunden, utan minskar stress, gör så att personal och chefer blir mer lösningsfokuserade och att det blir lättare att samarbeta med varandra på olika nivåer inom företaget. Det ger också utrymme för enskilda medarbetare att komma med idéer – många små idéer brukar tillsammans vara större än en stor idé (och även mer lönsamt).

Förutom roliga aktiviteter och seriösare möten är också omgivningarna en viktig ingrediens när företag åker iväg på konferens och kickoff. Att få umgås utanför kontoret är viktigt för att kunna lära känna sina kollegor och skapa nya oväntade samarbeten. Sälen har perfekt miljö för att uppfylla allas önskemål kring boende, mat, nöjen och givetvis aktiviteter.

Tips för att lyckas med planeringen av sin teambuildning och kickoff

Det kanske låter konstigt men att börja planera bakifrån, alltså efter ni varit iväg, är ett effektivt (och roligt) sätt att använda för planering. Börja därför med att fundera ut vad ni vill att deltagarna ska känna och säga efter ni varit iväg. En viktig del som ofta glöms bort är att involvera och förankra den röda tråden för konferensen eller kickoffen med de som ska delta – då är det enklare att nå målet.