Vi älskar äventyr!

Publicerad den juli 10th, 2017

0

Stand Up Paddleboard

Testa Stand Up Paddleboard under din vistelse i Sälen. Vi erbjuder uthyrning av SUP-brädor och våtdräkter så missa inte chansen att glida runt på längs Västerdalälven eller något annat vattendrag eller sjö. Stand Up Paddleboard är den snabbast växande vattensporten idag och det beror främst på att det är en fantastisk motionsform och en upplevelse utöver det vanliga.

Läs mer om vår grundkurs i ståpaddling.

Lite SUP historia

Att stå upp och paddla har människor gjort nästa lika länge som man har kunnat ta sig ut på vattnet med hjälp av någon form av båt. Men för att närma sig SUP i modern tid så är det svårare att definiera var, när, och hur som sporten Stand Up Paddling tog form. Ståpaddling behöver givetvis inte bara vara en sport, utan är en fantastisk form av naturupplevelse och en motionsform som passar både gammal som ung.

Under tidigt 1900-tal använde livräddare i Tel Aviv en form av ståpaddling för att lätt och snabbt kunna ta sig ut till nödställda i vattnet och kunna ta upp dem på sin bräda. Under 1950-talet började några framstående surfare att stå upp på sina surfbrädor under sina surflektioner för att ha en bättre överblick över sina elever (och för att kunna ha sina cigaretter torra!). 1996 lekte den kända surfaren Larid på sin surfbräda längs Hawaiis kust med en lånad kanotpaddel, vilket resulterade i en viss uppmärksamhet ifrån omgivningen och sporten SUP var strax efter det ett faktum.

Oavsett om man vill tävla, njuta av naturen eller hålla sina cigaretter torra (det finns en risk att misslyckas här) så passar SUP alla och är enligt oss på Explore Sälen ganska beroendeframkallande!

I Sälen är förutsättningarna för SUP perfekta – vacker natur, många olika vatten, både stilla och strömmande och lagom varmt i luften (det finns våtdräkter att låna om man inte tycker att vattentemperaturen är lika perfekt). Kom och prova – vi lovar, ni kommer inte att ångra er.Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Gå till toppen ↑