Vi älskar äventyr!

Snöskovandring Sälen

Publicerad den januari 3rd, 2017

0

Sälen Gastronomy Walk – Smakvandring på snöskor

Följ med oss på en snöskovandring med lokalproducerad mat i fantastik miljö – allt smakar godare utomhus!


Följ med på en gastronomisk snöskovandring i fantastisk vinterlandskap och ett rike fyllt av smaker och dofter, där alla sinnen kommer att tillfredsställas. Under vår vandring stannar vi på tre olika platser där vi vid varje paus har en smakupplevelse som satts ihop av en professionell kock, lokalproducerat bröd, lokalproducerad ost samt lokalproducerad lättöl och choklad. Produkter och producenter varierar efter säsong men det är alltid producerat i Dalarna och er guide berättar mer om produkterna vi provar och företagen som förädlat dem.

  • Snöskovandring i fantastiskt vinterlandskap
  • Lokalproducera mat och traditioner
  • Frisk luft och rörelse skapar gemenskap
  • Inga förkunskaper krävs

Bara ett kort stund från skidbackarna finns naturen alldeles stilla. Med hjälp av snöskor tar vi oss fram mellan snötunga granar. Här får vi uppleva tystnaden och komma naturen riktigt nära. Vi vandrar från parkeringen till Myrflodammen rakt ut i skogen. Så småningom kommer vi fram till stugorna vid Myrflodammen, eventuellt kommer ett hundspann förbi med glada hundar och turister, när de passerat lägger sig stillheten igen. Det här är Sälen Gastronomy Walk eller Winter Body and Mind Experience om man så vill.

Snöskorna är reglerbara, aktiviteten passar därför hela familjen med barn från cirka 7 år. Turen tar ungefär 1,5-2 timmar, inga förkunskaper krävs.Kommentering stängd

Gå till toppen ↑